След драмата в един от най-стойностните двубои като интрига в нашето първенство от началото на сезона обаче, основна тема са съдийските отсъждания.

"Реферите или нямат морал, или не разбират футбола", отсече Георги Иванов-Гонзо, треньорът на домакините. Неговите претенции са най-вече за двата жълти картона на нападателя Цветелин Чинчуков в края.



Той бе изгонен в 85-ата минута, след като първо съдията Стефан Апостолов му даде жълт картон за опасна игра в доста спорна ситуация, а после му показа и втори за удар без топка във въздуха - положение, което повече може да е наказуемо (видеото горе). Но и двете ситуации изглждаха пресилени.

ЦСКА имаше далеч по-големи оплаквания от реферите, като още в 11-ата минута не бе отсъдена дузпа срещу Станислав Манолев (видеото долу), след като вратарят на домакините Боровик излезе да пресрещне съперника, но не игра с топката и го събори.



"Не искам да коментирам конкретно рефера, но имаме много за какво да сме недоволни", спомена Стамен Белчев, треньорът на гостите.

Апостолов и неговият помощник на тъчлинията забъркаха и най-големия скандал на вечерта, като мистериозно отмениха гол на ЦСКА в 41-вата минута. Тогава атака през центъра завърши с пас към Тиаго на левия фланг, а неговото успоредно центриране бе засечено от Манолев във вратата.

В нито един момент нямаше ситуация с извършено нарушение в атака, нито засада, каквато бе маркирана на Тиаго. Редовен гол, който не бе зачетен (долу).



Ситуациите изглеждат съвсем лесни за тълкуване поне от видеоповторенията, така че всеки може да ги изгледа и прецени.

29-годишният рефер Апостолов, депутат от ГЕРБ и син на кмета на Симитли - Апостол Апостолов, е лансиран като топ съдия у нас в последната година и половина и получава все повече мачове от категорията на "ключовите" в родното първенство.