Пилотът на "Мерцедес" стартира едва от пета позиция състезанието, след като "Ферари" доминираше в квалификацията и чакаше старта в Сингапур с идея да поеме лидерството в шампионата.

Вместо това трите точки аванс на Хамилтън бяха увеличени до най-голямата преднина за 2017 г. Още в първата обиколка под дъжда на улиците на "Марина Бей", под осветлението на единственото вечерно състезание за сезона, съдбата намигна на британеца.

Катастрофа сблъска главния му конкурент Себастиан Фетел, съотборникът му във "Ферари" Кими Райконен и третия на старта Макс Верстапен. В хаоса не се размина и Фернандо Алонсо с "Макларън". Четиримата се оттеглиха още до края на първата обиколка, а Хамилтън оглави колоната.

Отборът му рискува - Люис не смени гуми веднага, както направиха останалите пилоти при наложилата се намеса на кола на сигурността.

Рискът се оправда и Хамилтън задържа голям аванс, не го изпусна и при второто влизане на кола на сигурността, при още драми в състезанието, за да финишира пред Даниел Рикардо ("Ред Бул") и Валтери Ботас ("Мерцедес"). Люис беше перфектен в ужасно трудните условия.

Британецът води с 28 точки пред Фетел и за първи път изглежда големият фаворит да защити титлата си.