Срещата на двете сънароднички продължи 2 часа и 38 минути, за да вдигне накрая ръце Каратанчева. Наградният фонд на надпреварата е 60 000 долара.

Срещата започна с пробив за Сесил, но Елица отвърна със същото - 2:2. Последва размяна на геймове до 4:4, когато Каратанчева пак стигна до пробив и поведе с 5:4. После Костова спаси четири сет-пойнта, но в крайна сметка Сесил стигна до 6:4.

Във втората част играта вървеше гейм за гейм със спечелени подавания до 4:3 в полза на Костова. Тогава започна размяна на пробиви, като в крайна сметка Елица взе сета с 6:4 и изравни резултата.

Третият сет отново стартира с размяна на пробиви. След това всяка от тенисистките печелеше своето подаване до 5:5. Тогава Каратанчева проби отново, а на свой сервис успя да затвори мача със 7:5 и да спечели титлата.

Това е осма турнирна победа в кариерата на Сесил в турнири на ITF, но едва първа от 2011 година насам. Любопитното е, че пет от титлите са извоювани в САЩ.

За успеха Каратанчева спечели 80 точки за световната ранглиста и се изкачи до №180. Костова спечели 48 точки и е №211 в света.