Идеята вече има привърженици в БФС, тъй като немалко хора във футболната централа намират конфликт и сериозно неудобство в съвместяването на двете дейности.

Апостолов е на 29 години и свири в събота "Черно море" - ЦСКА (0:1), като направи няколко сериозни грешки. Обвинения към него, но в качеството му на четвърти рефер, имаше и след "Левски" - "Лудогорец" (0:0) преди две седмици. Тогава уж го чакаше наказание, а санкция реално нямаше...

Точно младият депутат от ГЕРБ е сочен за един от двамата ни най-добри съдии в момента, заедно с Никола Попов. Но критиките към него, както и хулите в публичното пространство, засягащи и политическата му кариера и депутатското място, са накарали хората над него в съдийската комисия и ръководството на БФС да се замислят.

Ходът не се обмисля, защото шефовете на Апостолов във футбола са недоволни от него. Той би бил с цел да бъде съхранен поне в периода, в който едновременно е и народен представител, когато е най-уязвим на критики и обвинения.

Вероятно решението ще бъде обсъдено след края на есенния полусезон, но нищо чудно самият рефер да го приеме като позитивно.