Къде на шега, къде насериозно, Бербатов отговори на въпроси за бъдещето си, подхвърляйки: "С тази диплома вече мога да съм управленец, нали?".

За вариант рекордьорът по голове в националния отбор на България да стане шеф на БФС се говори отдавна. Но Бербатов винаги избягва темата. Ето отговорът му:

"Дали мога да застана начело на БФС? Да, аз мога да бъда и министър с тази диплома, нали? Трябва да се целим високо, но всичко с времето си. Сега още играя футбол, а впоследствие ще видя какво ще решавам, но се опитвам паралелно да правя всички неща.

Догодина ще бъда на 37 години и полека-лека приключвам с футбола. Впоследствие инструментите, които имам, в случая моята диплома, ще ми помогнат, ако реша да се занимавам с управление, или мога да поискам да съм министър. Мога и без нея най-вероятно, но няма да е на сто процента изпълнено всичко.

Като се погледна в огледалото и нещо няма да е както трябва. В момента всичко си е по местата. Сега отивам да тренирам за мача на Христо Стоичков, който ще бъде интересен. Ще дойдат хора, ще се забавляваме.

Дали може след Индия да се върна по терените на Първа лига? Нищо не е изключено..."