Отборът на Юрген Клоп победи с 3:2 "Лестър Сити" и вече имат актив от 11 точки след шест кръга, колкото има и четвъртият "Тотнъм".

"Ливърпул" поведе в 15-та минута, когато Мохамед Салах получи топката в наказателното поле от Филипе Коутиньо и преодоля Каспер Шмайхел с глава. Бразилецът сам покачи на 2:0 в 23-та минута с гол от пряксвободен удар, но Шинджи Оказаки намали изоставането на домакините в добавеното време, когато Симон Миньоле допусна грешка при центриране, пропусна да избие топката и тя попадна в непокрития японец.

Джордан Хендерсън възстанови двата гола аванс за мърсисайдците в 68-та минута след контраатака, а след това дойдоха и миговете на Миньоле и Джейми Варди. Нападателят намали в 69-та, когато стражът на гостите отклони право към него шут на Демарай Грей, а в 73-та Миньоле събори Варди в наказателното поле с неадекватна намеса. Вратарят на "Ливърпул" обаче спаси шута на нападателя.

Загубата остави "Лестър' на 16-о място с актив от четири точки, колкото имат и отборите над и под чертата на изпадащите - "Брайтън" и "Уест Хем".