Победата връща шампионите съвсем близо до лидера в класирането ЦСКА, като изоставането е само точка - 24 срещу 25.

На стадион "Васил Левски" столичният отбор изненадващо поведе в 45-ата минута, когато Крис Гади проби отдясно и прати топката в обратния ъгъл на вратата на "Лудогорец".

След почивката първо гол на Клаудио Кешерю правилно не бе зачетен - имаше засада. Натискът на гостите обаче стана много силен и Натанаел изравни след грешка и недобро изчистване на бранител на "Септември".

Джоди Лукоки изведе фаворита напред с попадение след изключителна контраатака, започната с бързо хвърляне от вратаря Ренан към Натанаел, който пусна дълъг пас зад защитата на Лукоки, а той премина стража на съперника и вкара в празната врата. Двата гола за обрата паднаха в рамките на 120 секунди (54 и 56 минути).

Пак Лукоки проби мощно до аутлинията и пусна топката успоредно на Вандерсон, който вкара с гърди за 3:1 в 85-ата минута. И пак същият Лукоки вкара в края за 4:1 след нова абсурдна грешка на бранителите на "Септември".

Преди седмица "Лудогорец" пак изоставаше на почивката, у дома от "Ботев" с 0:1, но стигна до 2:1. Явно събуждането след първото полувреме ще е основен прийом в работата на треньора Димитър Димитров.