Успехът щеше да е паметен, не само заради името на съперника, който е шампион на континента в последните два шампионата (2015 и 2013 г.). Рускините са фаворит за титлата и на това първенство в Азербйджан.

Нашите загубиха в епична битка, продължила над 2 часа и 20 минути с 2:3 (-21, 20, -23, 21, 13), като в нито един момент не бяха по-слабият отбор на терена. Момичетата на треньора Иван Сеферинов водиха с 2:1 гейма и 19:17 в четвъртата част, но рускините стигнаха до обрат и пратиха мача в тайбрек.

Българките изиграха трети маратонски мач на Евро 2017 за три дни. Пет гейма решиха битките с Украйна и Турция, спечелени с 3:2. Така след общо 7 часа и половина на терена в 72 часа, продължаваме в елиминациите като втори в група С.

Рускините, които имаха ден почивка в неделя и бяха по-свежи, са първи. При наша победа днес, щяхме да ги изпреварим и да си осигурим директна виза за четвъртфинал, гарнирана с допълнителен ден почивка, от който отборът ни има нужда.

Сега отиваме на плейоф за място на четвъртфинала, който ще е срещу третия от група А. Мачът Германия - Азербайджан късно в понеделник ще определи съперника ни, като преди него домакините са първи, полякините - втори, а германките - на трето място.

При всички положения мачът ни за стигане във финалната осмица ще е в сряда.