Победителят навърши 20 години в събота и бе поздравяван от колегите си на старта на състезанието в неделя, което се превърна във втори негов успех във Формула 1.

Първата му победа дойде миналия сезон в Барселона.

Верстапен изпревари лидера Люис Хамилтън, стартирал от първа позиция, още в четвъртата обиколка. Световният шампион с "Меерцедес" допусна без да е особено агресивен изпреварването, като се оказа, че в първите 20-ина обиколки Люис и отборът му са се борили с проблеми със сцеплението, а и двигателя.

Холандецът натрупа аванс и до края не допусна разликата с Хамилтън да падне под 7 секунки. Британецът от своя страна усети, че по-важно е да финишира и да запази, а и увеличи аванса си на върха в генералното класиране.

Той бе 28 точки преди старта, сега е вече 34. Защото преследвачът Себастиан Фетел от "Ферари" завърши четвърти в Малайзия. Германецът направи лудо каране, стартира последен и бе на път да стигне до подиума.

Трети на пистата "Сепанг" финишира миналогодишният победител Даниел Рикардо, също с "Ред Бул".

Куриозно, след финала Фетел бе ударен от друг болид и бе принуден да спре по средата на пистата, като колата му бе в отчайващо състояние.

До бокса го закара друг пилот, което е забранено от правилника, така че се очаква Себастиан да бъде наказан.

До края на сезона остават пет старта.