Едва петима пилоти завършиха тренировката с официално време. След като стартът беше отложен, Хамилтън се оказа най-бърз с 1 минута, 48.719 секунди. Той изпревари с 0.799 секунди французина Естебан Окон, който кара за "Форс Индия".

Въпреки победата на Хамилтън на мократа настилка в Сингапур и 2-ото място в Сепанг (Малайзия) миналата седмица, за "Мерцедес" в момента е доста трудно да се противопоставя на "Ферари" и "Ред Бул".

"Беше интересен ден. Колата я чувствах много по-добре, отколкото в Малайзия. Доволен съм, че имахме суха сесия в първата тренировка. Във втората ни засипа огромен дъжд, но най-важното е да изляза от пистата с ясното усещане какво е трасето и да видя как ще се държи колата. Смятам, че по-добре отколкото в Малайзия", заяви британецът.

Той пробва днес новия аеродинамичен пакет, а след като в първата тренировка остана на 2-о място след Себастиан Фетел ("Ферари") заяви, че болидът на "Мерцедес" отново е конкурентен.

Съотборникът на Окон Серхио Перес и дуото от "Уилямс" Фелипе Маса и Ланс Строл бяха останалите трима пилоти, които завършиха със състезателно време във втората тренировка.

Хамилтън има две победи на "Сузука" преди това - през 2014-а и през 2015-а година, а миналата година остана на 2-о място след съотборника си Нико Росберг.