Президентът на футболния съюз няма съмнение кой иска да води отбора и събирането на членовете на Изпълкома ще е само формалност.

Борислав Михайлов е дал своя вот на доверие на Петър Хубчев, а треньорът - без засега твърдо да го е заявил официално - ще приеме предложението за нов договор.

Контрактът на наставника бе за година, като изтече с края на световните квалификации. В тях България не се класира за Мондиал 2018, но подобрения в представянето и атмосферата в отбора има.

Шефовете на БФС са се допитали и до лидерите на тима, като играчите твърдо искат Хубчев да остане на поста. Вероятно договорът ще е за 2 години, като обхваща новата Национална лига и квалификациите за Евро 2020, с надежда този път да сме на финалите.

Хубчев има няколко условия, свързани с начина на работа и организацията, които ще бъдат изпълнени от ръководителите на централата ни.

Той се оказа първият национален селекционер на България от години, който обикаля по стадионите и гледа мачове от вътрешното първенство, общува с клубовете и колегите си, близо е до състезателите постоянно.

Това също е направило позитивно впечатление на Михайлов и останалите в БФС.