Джошуа ще защитава световната си титла в тежка категория във версия IBF срещу задължителния претендент Кубрат Пулев на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф на 28 октомври.

И двамата боксьори имаха среща с дългогодишния украински шампион Владимир Кличко. И докато лондончанинът спечели своята битка срещу него, то Пулев отстъпи с нокаут в мача помежду им. Кобрата е категоричен, че е научил много от загубата срещу Кличко и е напълно готов да се бие с Антъни Джошуа.

"Не съм научил само едно или две неща от битката си с Кличко. Научих много повече от това", сподели Пулев, цитиран от "Sky Sports".

"От една загуба човек научава повече, отколкото от една победа. Когато спечелите, смятате, че сте номер едно и нищо повече не е необходимо. Загубата ви кара да влагате все повече и повече". 

"Сега разбирам, че не бях напълно готов за Кличко, може би бях твърде млад, но сега подготовката ми е много по-добра, чувствам се по-силен и съм готов за Джошуа."

Българинът добави, че е отдал цялото си внимание на Джошуа, като заяви:

"Гледам Антъни повече, отколкото съм го правил с всеки друг боксьор. Виждам кои компоненти от играта ги прави добре и кои зле, общо взето сериозно го разучавам", завърши Кобрата.

Според последните информации организаторите на събитието ще пуснат допълнителни билети за боксовия сблъсък.

Към момента са останали само 300 свободни места за страничните сектори на "Принсипалити Стейдиъм" в Уелс, а следващата седмица ще бъдат пуснати в продажба още 900 билета.

Пускат допълнителни билети за боксовия сблъсък между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Към момента са останали само 300 свободни места за страничните сектори на "Принсипалити Стейдиъм" в Уелс, а следващата седмица ще бъдат пуснати в продажба още 900 билета.

Според промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, мачът на 28 октомври спокойно би могъл да напълни стадион за 100 000 зрители. Първоначално бяха пуснати 77 000 билета, а допълнителните 900 места ще бъдат в зоната около ринга.

Медиите в Англия твърдят, че хонорарът на Джошуа от двубоя ще достигне 17 милиона евро. Така заедно със сумата от мача с Владимир Кличко през април шампионът ще задмине по приходи футболната звезда на "Реал" Мадрид Гарет Бейл и ще подгони пилота от Формула 1 Люис Хамилтън. 

Според същата информация хонорарът на Пулев от мача за титлата в тежка категория във версия IBF ще бъде в размер на 4 милиона и 500 000 евро.