Конгресът на БФС - надбягване с един кон

13 октомври 2017 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Bulphoto
Президентът на БФС Борислав Михайлов
Конгресът на БФС няма да донесе сензация и смяна на караула, защото само един кандидат ще бъде издигнат за президентския пост - Борислав Михайлов.

Това сочи разследване на "Корнер", което стигна до мненията на хора във футболни клубове и ръководството на футболния съюз.

Три имена се завъртяха в пространството, "номинирани" по страниците на различни медии - Наско Сираков, Любослав Пенев и Димитър Бербатов. И тримата нямат никакво намерение да се включват в процеса около конгреса.

Опозиция срещу управлението на Михайлов се е оформила, но тя няма кандидат, който да издигне - поне към момента. А и времето вече е изключително кратко, защото форумът ще е в края на януари или началото на февруари 2018 г.

Призивите за смяна на властта в БФС идват от няколко клуба, недоволни от управлението и отношението на централата - според тях, различно към различните отбори.

Но за спечелването на конгрес в момента са необходими изключително много контакти, обикаляне и лобиране из цялата страна, защото над 500 клуба гласуват в избора.

И всеки от тях - от "Лудогорец", ЦСКА и "Левски" до отбори от селца с 500 души население, имат по един вот.

На миналия конгрес през 2014 г. Михайлов отново нямаше конкурент и спечели в надбягване сам със себе си.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкциониран заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?