Бивш шеф във ФИФА се оправда по обвинения в корупция

13 октомври 2017 Редактор: Юлиан Иванов
Виж 1 снимка
Сн.: БТА
Жером Валке отхвърли обвиненията срещу себе си
Бившият генерален секретар на ФИФА Жером Валке отхвърли обвинението, че е получил "неоправдани изгоди" от Насер Ал-Хелаифи, който е президент на ПСЖ.

Причина за изказването на Валке стана криминалното разследване, което беше образувано срещу него в швейцарски съд.

"Това не е истина. Никога не съм го правил. Не съм получавал каквото и да било в замяна на нещо друго. Отхвърлям обвиненията към мен и Насер, защото не съм получил нищо от него. Уверявам Ви в това. Никога не се е случвала размяна между Насер и мен. Никога", каза той за "Екип".

Валке беше "дясната ръка" на Сеп Блатер във ФИФА.

Швейцарецът се замеси в скандал с бившия президент на УЕФА Мишел Платини. Казусът бе за превод на стойност 2 милиона швейцарски франка, които Блатер превел на Платини през 2011 година. 

На 21 декември 2015 година двамата бяха отстранени от футбола за 8 години, а на 24 февруари 2016 година Апелативната комисия на ФИФА съкрати дисквалификациите на Блатер и Платини на шест години.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкциониран заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?