Контузията на българския претендент е твърде сериозна и мястото на Кобрата за големия бой на 28 октомври в Кардиф е заето от Карлос Такам.

Пулев получи разкъсване на гръден мускул и не може да се възстанови напълно поне месец, което прави излизането на ринга след 11 дни невъзможно.

"Получих обаждане от Кале Зауерланд и той ми каза, че Пулев е контузен и няма да участва - потвърди мениджърът на Джошуа Еди Хърн. - Лекарите на българина дадоха същата информация. По правилата на IBF идва следващият по ред претендент, а това е Такам. Ние държахме връзка с неговия щаб и той е водил подготовка, защото знаеше, че е резервен вариант при някакъв инцидент."

Хърн също така обяви, че промяната поставя Антъни Джошуа в трудна ситуация. Той се е готвил за стила на Пулев, а сега ще се бие с друг опонент.

Такам е камерунец, който има зад гърба си 39 боя на професионалния ринг, от които е спечелил 35.

Коефициентите на букмейкърите рязко се промениха след смяната на съперника на Джошуа. Докато Пулев бе оценяван при 1:11, ставките за Такам са в порядъка на 1:40, тоест шансовете му изглеждат далеч по-малки.