На въпроса „Колко често се занимавате със спорт?“ 78 процента българи са отговорили с „никога“. Това ни поставя директно на първото място в Европа като най-незаинтересованата от спорт нация, малко пред второто място на Малта, която е със 75 %.

Ето защо, шеговитият подход на кампанията "Пътят до Малта" цели с помощта на специално разработени „умни“ пътеки за ходене буквално да извървим пеш разстоянието до Малта. Целта е символично да занесем златния медал на малтийците, детронирайки страната ни от най-срамното първо място в Европа.

В надпреварата може да се включи всеки, а механиката е лесна. Всичко, което трябва да направите, е да намерите някоя от „умните“ пътеки за ходене в централните градски части или на територията на магазини "Decathlon" в Стара Загора, София, Варна или Пловдив.

Качвате се, ходите и всяка ваша измината стъпка ще се добавя в реално време към изминатото до момента разстояние по „Пътят до Малта“.

Първата локация, където бяха инсталирани умните пътеки, е Стара Загора, след което в периода 17 - 23 октомври и софиянци ще могат да покажат физическа подготовка. Инсталацията ще бъде във Варна в интервала 27 – 30 октомври, както и в Пловдив между 03 – 06 ноември, където ще завърши и националното турне.