"Българинът не само няма да се изправи срещу шампиона в тежка категория, но и загуби позицията си, като задължителен претендент на Международната федерация по бокс", заяви мениджърът на Джошуа Еди Хърн.

"Пулев трябваше да спечели много пари. Ще вземе може би 1/7 или 1/8 от сумата, която имаше по договор за мач срещу Джошуа. Може би някъде другаде биха провели мача и с контузията на Пулев, но не и в този случай. Това е последното нещо, което ние искаме. А ние искаме най-вече боксьор, който ще търси отчаяно победата. Положението е такова при Такам", каза Хърн.

Това означава, че няма да има мач на британеца с българина в следващата година, защото Пулев трябва да извърви отново пътя до него. А плановете на Ей Джей са за бой през пролетта срещу победителя от мача Луис Ортис - Деонтей Уайлдър (4 ноември).

Хърн вярва, че международната боксова федерация ще му даде шанс да се върне като задължителен претендент за титлата, а най-вероятният му "билет" за там се казва Джарел Милър.

Според боксови специалисти напредналата възраст на Пулев ще му попречи да си върне позицията в ранглистата на ITF. Те също така споделят мнението, че Джарел Милър би бил доста неприятен противник за Кобрата с оглед издръжливостта и габаритите на американеца.

Милър е американски боксьор в тежка категория. Роден е през 1988 година в Бруклин. Висок е 193 см. и тежи 132 кг. На професионалния ринг "Big Baby", както е един от прякорите му има 20 мача, от които 19 победи (17 нокаута) и едно равенство.

Официално: Мач Пулев - Джошуа няма да има