"Със сигурност не е лесно да се вземе такова решение, след всичките усилия, положени, за да се постигне отлична спортно-състезателна форма, не е било лесно да вземе това решение, контузията вероятно е доста сериозна", коментира треньорът Бояджиев, цитиран от Гонг.

"С частично разкъсан гръден мускул той не може да прави почти нищо. Той не може да използва ръката пълноценно при такава контузия. Едно разкъсване там намалява чувствително силата, той не може да използва пълноценно ръката, няма как да се нанасят удари, нито прави, нито ъперкъти. Много сериозна е тази контузия. Когато се подписа договорът за този мач, Кубрат коментира, че му е малко времето за подготовка, това е една от причините да се стигне до там. Вероятно при преумора на мускула се получава това, при смесване на вида подготовка се получава такъв тип травма, форсирана е подготовката.

Коментирали сме, че той отива на този мач, за да го спечели. Старал се е да бъде различен, контузията е дошла при спаринг в петък. В понеделник на спаринга е почувствал болки и е отишъл на преглед", каза Бояджиев.

"Поне 12 седмици е подготовката за такъв мач, за да бъде готов, за да може мускулатурата да е готова за такъв двубой", допълни той.

Зауерланд: Ще направим Пулев световен шампион

Джошуа: Такам е по-труден за нокаут от Пулев