Българският треньор изведе отбора си до рекордна победа на международната сцена, след като възпитаниците му се наложиха с 4:0 над "Макаби" (Тел Авив) в Лига Европа.

Така хората на Мъри оглавиха временно класирането в група "А" и подобриха досегашното си върхово постижение в клубен турнир на УЕФА, което досега бе с класически резултат. Такъв бе постигнат на два пъти, отново под ръководството на Стоилов, през сезон 2014/15, срещу друг отбор от Тел Авив – "Апоел", както и впоследствие срещу АИК (Стокхолм).

В четвъртък вечер "Астана" не даде никакъв шанс на своя опонент и отбеляза по две безответни попадения във всяко полувреме. Любопитното е, че преди почивката с два гола за по-малко от 10 минути се отличи Патрик Тумаси, а след нея абсолютно същото стори Джуниор Кабанга. Последният бе точен в 47-ата и в 52-ата, докато 23-годишният ганаец откри от дузпа в 33-ата, а в 42-ата удвои.

До края резултатът можеше да стане и още по-убедителен, но вратарят на гостите се отличи с добри изяви, а и неговите съотборници вкараха почетно попадение, което обаче бе отменено заради засада.

Така "Астана" събра 4 т. от три мача и е лидер в група "А" преди двубоя между "Виляреал" и "Славия Прага" в Испания, стартиращ в 22:05 часа. Двата тима също имат по 4 точки и със сигурност поне един от тях ще измести отбора на Мъри от върха.

Въпреки това обаче, "Астана" направи сериозна крачка към класиране за директните елиминации, а и постави нов клубен рекорд.

Вижте класирането и програмата в групите на Лига Европа