В надпреварата от сериите "Мастърс 250" българинът победи Йежи Янович с 2:0 сета (7:5,7:6(5)).

Победата не дойде никак лесно, тъй като полякът отново беше много силен на начален удар.

Срещата започна според очакваното - с много къси разигравания и силен сервис на двамата. Пробивът така и не идваше, като дори двамата не получаваха дори и възможност да стигнат до такъв. За Григор беше изключително трудно да връща силните начални удари на съперника. Дори и това да се случваше, полякът беше в много по-удобна позиция да отиграе завършващ удар след ретура. Българинът получи шанс в най-важния момент - при 6:5 гейма в своя полза и сервис на Янович. Българинът успя да пробие, след като влезе в разиграването, а съперникът му направи непредизвикана грешка. Така Гришо затвори сета със 7:5.

В самото начало на втория сет Янович показа много по-освободена игра. След страхотна къса топка той направи 30:0 в откриващия гейм. Григор обаче отговори с 4 поредни точки и не допусна неприятно начало на частта. В следващия си сервис гейм българинът отново трябваше да се измъква от трудна ситуация. Той спаси два брейк бола с перфектен начален удар и направи 4 поредни точки, за да затвори гейма за 2:1. Янович не се смути и отвърна с гейм на 0 след серия от бомбени сервиси.

При 3:2 за българина той сътвори фантастичен пробив. При 15:0 в негова полза направи една от най-красивите точки в мача с минаващ удар. Янович отвърна с перфектна къса топка и нов светкавичен сервис. След това обаче сгреши и даде възможност на Гришо да пробие. Янович обаче се спаси след 3 поредни точки в негова полза. Като цяло играта на поляка се подобри много технически във втория сет. Следващото подаване на Димитров също не бе леко, но той показа характер и го измъкна. Полякът отвърна с нов труден негов сервис гейм и се стигна до 5:5. Гришо беше безупречен на своето подаване и го взе на нула за 6:5. В крайна сметка този път се стигна до тайбрек, в който хасковлията бе по-концентриран и заслужено спечели срещата.

Успехът класира Гришо за четвъртфиналите на турнира, където той ще се изправи срещу своя стар познайник Миша Зверев.