"Противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият "Аквариум", който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло - пише в декларацията. - "Аквариумът" освен че е неудобен за привържениците също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим.

Също така при лоши метеорологични условия използваното стъкло се запотява, което пък прави невъзможно дори гледането на самата футболна среща.

Във връзка с гореизложеното ви призоваваме за незабавни мерки за остраняването на "Аквариума" на ст. "Лудогорец Арена" и създаването на нормални условия за привържениците на гостуващите отбори в мачовете от календара на Първа професионална лига и Купата на България.

УЕФА вече определи този сектор за негоден за нормално наблюдаване на футболни срещи и задължи ПФК "Лудогорец" 1945 ЕАД да допуска привържениците на гостуващите отбори за срещите от Лига Европа в другите зони на стадиона."

Писмото е подписано от ЦСКА, "Берое", "Етър", "Ботев" и "Локомотив" (Пд).