"Към момента Сдружение Българска федерация по волейбол (БФВ) има валидна спортна лицензия и е в процедура по подновяването й. 
 
БФВ е подала в срок заявление и документи за подновяване на спортна лицензия. Цялата преписка е била обект на разглеждане на заседания на комисията по лицензиране и атестиране към Министерството на младежта и спорта. 
 
Съгласно чл. 18 ал. 2 от Наредба за реда за лицензиране на спортните организации в Република България, когато спортната организация е в процедура по подновяване на спортната лицензия по реда на наредбата, действието й е валидно до издаване на заповед за нейното подновяване или отказ за подновяване. 
 
От комисията се изисква да прегледа голям обем от документи, като се има предвид, че през настоящата 2017 г. има над 60 спортни федерации, на които изтича лицензията", се гласи в изявление на Красен Кралев.
 
Вицепрезидентът на централата Любо Ганев също опроверга информациите пред "Меридиан Мач":
 
"Няма проблем - щом старият лиценз е изтекъл, значи е подновен. Как си представяте спортният министър Красен Кралев да присъства на презентацията на световното първенство догодина у нас и в Италия, както се случи, и ние като федерация да не сме редовни?
 
Все едно на мен да ми е отнета шофьорската книжка и аз да ходя да се снимам с катаджиите!".