На символичната дата за българския футбол - 17 ноември, представители с пълномощно от аматьорския "Черногорец" (Ноевци, община Брезник) пристигнаха в базата на БФС в Бояна, за да внесат необходимите документи, за участието на Ел Голеадор на конгреса.

Ивайло Грозев и Тони Миланов са подали "писмо за намерение" за подаване на кандидатура от големия голмайстор от миналото да се кандидатира за президент на футболния съюз.

"Не ни приеха писмото, защото не са готови - нямат регистър и все още не са готови. Това нормално ли е? Днешната дата е избрана символично. Това е писмо за намерение за кандидатирането на г-н Любослав Пенев.

Човекът е професионалист и ще работи за благото на българския футбол. Като мине Изпълкома ще внесем документите. Но в БФС не са готови. Това е безхаберие. Амбицията на Любо Пенев е да оправи футбола", коментираха представителите на аматьорския клуб. 



Версията на БФС е, че писмото не е прието, защото регистърът за конгреса не е изготвен. Така е, защото още няма дата за самото изборно събиране, което най-вероятно ще е на 16 или 23 февруари. И когато бъде официално насрочен конгрес, няма пречки писмото да бъде входирано.

Кампанията в подкрепа на бившия нападател на "Валенсия" и "Атлетико Мадирд" набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Във фейсбук се появи група на име "Любослав ПЕНЕВ - Президент на БФС, в името на България". Тя има над 2500 членове, а в коментарите личи еуфорията от евентуалната кандидатура на Ел Голеадор, който в момента е треньор на втория отбор на "Валенсия".

Ситуацията обаче може да стане доста куриозна от юридическа гледна точка. Евентуална кандидатура на Любо Пенев - а още няма потвърждение за нея от самия легендарен играч, може да доведе до сериозен хаос при негово избиране за президент на БФС.

Ел Голеадор в момента води дело срещу централата за неправомерно освобождаване от поста национален селекционер преди 3 години - на 16 ноември, ден преди днешните събития! В момента делото е до инстанция Върховен касационен съд, а решение може да има в началото на 2018-а.

При успешен изход за Пенев, той трябва да получи обезщетение, но и да бъде възстановен на работа от БФС като селекционер! И, ако бъде избран за президент, може да се окаже работодател сам на себе си...

Да не говорим, че ако получи достатъчно гласове на конгреса, Пенев може да се окаже в позиция да води дело срещу себе си за обезщетение (едновременно да е ищец и ответник).

До появата и реакцията на Любо в публичното пространство, не е ясно точно доколко е сериозна идеята с кандидатурата му.

А че тя се радва на подкрепа в социалните мрежи и сред феновете - това е видно.