Българинът мина с лекота през Пабло Кареньо-Буста и го победи с 2:0 сета (6:1, 6:1) за един час. Така Гришо завърши в своята група от финалния "Мастърс" в Лондон с пълен актив - 3 победи от 3 мача.
 
Освен това запази всички шансове да се изкачи до 3-то място в световната ранглиста и да завърши сезона на престижната позиция.
 
Срещата с испанеца мина като по мед и масло. До голяма степен може да се каже, че играта на българина бе по-убедителна и от тази в мача с Давид Гофен - макар и това да бе трудно постижимо.

 
В първия сет Григор не даде нито една възможност на своя съперник да пробие. Вместо това го поведе с 5:0. Буста взе 6-ия гейм, но само толкова. Българинът затвори подаването си на 15 и взе сета.
 
Втората част започна идентично - 4:0 на Гришо. След един негов страхотен минаващ удар Буста опита да върне топката, но се свлече на земята и получи травма в десния крак.
 
Намесата на физиотерапевт не спря ритъма на Димитров. Той с нетърпение очакваше мача да свърши.
 
Това се случи след триумф с 6:1 във втория сет, а Буста така и не получи точка за пробив в рамките на целия мач.

За последните си две срещи на турнира, българският ас е дал 4 гейма на съперниците си - 2 на Гофен, 2 на Буста.
 
Григор отново не пропусна да благодари на българската публика за страхотната подкрепа.
 
"Още един добър мач за мен. Просто искам ритъмът ми да не спира. Изграждам го и съм фокусиран върху всеки мач. Как да не харесваш тази публика и всички тези български флагове. Благодаря ви! Чувството е фантастично! Играх на много толкова централни кортове, но тук е специално. Водя се по принципа "играй или загуби".
 
В събота вечер от 22 ч Димитров чака полуфинал срещу американеца Джак Сок. Другата двойка е Роджър Федерер - Давид Гофен.
 
Мачът със Сок ще е труден. Той е много опасен и играе страхотно. Има качества да победи всеки и за това е тук. Ще съм фокусиран върху моята игра и дано се представя по същия начин", бяха първите думи на Григор след новата страхотна победа.