В неделя от 20 часа той ще срещне Давид Гофен от Белгия в двубоя за титлата.

Тази приказна седмица за българина продължава с четвърта поредна победа, като на моменти изглеждаше, че разочарованието ще победи еуфорията.

Григор поведе с 3:0 в първия сет, помитайки съперника по рецептата от последните три дни, в които Давид Гофен и Пабло Кареньо-Буста бяха разбити, взимайки само 4 гейма от българския ас.

Но Сок се събуди, отвърна на удара с два пробива още в първия сет и поведе - 6:4. Отговорът бе гръмовен - 6:0 във втори сет за учебник по тенис, подобен на най-доброто от мачовете от предишните дни.

Залата в Лондон бе пълна с българи, стотици, може би хиляди, викащи и подкрепящи Димитров от всяко ъгълче на трибуните. Григор проби отново при 4:3 в третия сет и прати нещата в свои ръце, да сервира за мача.

И какъв гейм трябваше да изтърпим... Три мачбола бяха изпуснати, спасени от Сок. Американецът имаше три възможности за пробив и връщане на мача в баланс, но и той изпусна.

И след 2 часа на корта в драма, емоции и страхотен тенис, Григор вдигна победно ръце. Финал!

"Благодаря ви, благодаря ви още веднъж!", каза на български асът от корта в интервюто си след края. Знамената бяха нвсякъде...

В неделя от 20 часа мачът за титлата ще изправи Димитров отново срещу Гофен, когото разби по-рано през седмицата. Мечтата продължава да е жива и е съвсем близо.

Трофеят чака своя нов притежател, като цяла България се надява името му да е Григор Димитров.

Като бонус, той вече си гарантира, че ще завърши годината като №3 в ранглистата, само след Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Но най-доброто предстои в неделя вечер, надявяме се...