В ”Тойота” впечатлени от Фернандо Алонсо

20 ноември 2017 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо направи успешен първи тест с тима на "Тойота" в Бахрейн.

Испанецът навъртя 113 обиколки на пистата "Сахир" и завърши с време 1:43.013.
 
Двукратният шампион във Формула 1 направи тестовете с хибрида TSO50.
 
Това бе първата крачка по пътя към участие на "24 часа на Льо Ман" през 2018 г. 
 
36-годишният испанец изяви желание да завърши така нареченият "троен шлем" в моторните спортове, "Формула 1", "Индианаполис 500" и "24 часа на Льо Ман". 
 
Той вече е изпълнил две от трите състезания, като му остава само това във Франция.
 
"Денят бе страхотен - заяви Алонсо. Да правиш с тестове с подобен автомобил е невероятно, удоволствие за всеки пилот. Това бе моя мечта от доста дълго време и се радвам, че днес се сбъдна".
 
Техническият директор на "Тойота" остана впечатлен от двукратния шампион във Формула 1 и заяви:
 
"Той е много устремен и дисциплиниран, истински професионалист. Нямаше завъртания и излизания от пистата, както и повреди по колата. Сугирен съм, че със всеки следващ тест, той ще подобрява времето си".  
 
Ако испанецът направи троен шлем в моторните спортове, то той ще бъде едва вторият пилот в историята с подобно постижение. Първият е британецът Греъм Хил, постигнал го през 1972 г.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?