Григор пред CNN: Тази победа е за България

21 ноември 2017 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Сн.: БТА
Григор Димитров след победата си в Лондон
"Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Тази победа е за моята страна."

Това заяви Григор Димитров в интервю в студиото на CNN ден, след като по драматичен начин спечели Финалния "Мастърс" на ATP в Лондон и подлуди цялата нация.
 
Родният тенисист допълни, че през целия си живот е играл за България и иска да бъде пример за всички, че мечтите се сбъдват.

Разговорът с водещата тръгна в тази посока с въпрос: "Знаете ли, че три телевизии са предавали финала в България? Сигурно сте получил хиляди съобщения...?"
 
"Не съм си поглеждал още телефона - пошегува се Григор. И след това продължи сериозно. - Тази титла означава много за семейството, отбора, а също така и родината ми.  Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората оценяват това. Щастлив съм, горд съм, че съм българин".
 
"След всеки мач виждаш знамената, атмосферата, невероятно е. В Лондон имах чувството, че играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш подобен успех за страна като България.

Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестри Малееви. Бих искал сега моята победа да е пример, че със здрава работа и преследване на мечтите, можеш да постигнеш всичко."
 
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

01 Март 2018

С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири?

Резултати
08 Февруари 2018Колко гола ще отбележи Димитър Бербатов с екипа на индийския ФК "Керала Бластърс"? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?

Всички прогнозиПрогнози

18.03.18 13:00ч ЦСКА-София - Левски
1 X 2
60% 40% 0%
18.03.18 19:00ч РБ Лайпциг - Байерн М
1 X 2
100% 0% 0%