Двата тима изиграха интригуващ и драматичен двубой със шест попадения и множество интересни ситуации пред двете врати.
 
Срещата започна по най-добрия начин за гостите от Англия, които откриха резултата още във втората минута. Коутиньо центрира от корнер, Жоржино Вайналдум продължи топката с глава към непокрития Роберто Фирмино, който я прати във вратата на домакините.
 
"Севиля" имаше два страхотни шанса да стигне до изравнителен гол, но ги пропиля. В 19-та минута удар на Нолито срещна гредата след намеса на Лорис Кариус. Минута по-късно Бен Йедер се озова на прекрасна позиция, но стреля на сантиметри от вратата на гостите.
 
Пропуските на андалусийците бяха наказани в ответната атака, когато Садио Мане отбеляза гол, идентичен с този на Фирмино. Сенегалският нападател бе оставен непокрит на далечната греда след изпълнение на корнер и отбеляза продължената от Роберто Фирмино топка.
 
В 30-та минута преднината на "Ливърпул" стана класическа. Садио Мане нахлу в наказателното поле на "Севиля" и подаде към Фирмино, който не сгреши пред опразнената врата на домакините.
 
До края на полувремето "Ливърпул" можеше да увеличи преднината си, но Серхио Рико отрази удар на останалия очи в очи с него Мохамед Салах.
 
Началото на второто полувреме бе пълна противоположност на края на първото.
 
Домакините започнаха по-активно и стигнаха до гол в 51-та минута. Точен бе Бен Йедер, който засече топката с глава след центриране на Банега от пряк свободен удар.
 
В 57-та минута Алберто Морено, който направи сериозна грешка при първия гол на "Севиля", спъна Бен Йедер в наказателното поле и съдията отсъди дузпа.
 
Потърпевшият застана зад топката и вкара, но дузпата трябваше да бъде пребита. Френският нападател не сгреши и при второто изпълнение и намали преднината на "Ливърпул" до един гол.

"Севиля" се хвърли да търси изравнителен гол, но англичаните бяха тези, които имаха по-добрите положени.

Така се стигна до добавеното от съдията продължение, когато след корнер в полза на домакините се получи разбъркване. Най-съобразителен бе Гуидо Писаро, който отбеляза за 3:3 и донесе равенството на своя тим.

 


В играният по-рано мач от същата група, "Спартак Москва" и "Марибор" завършиха наравно 1:1.
 
Кръг преди края "Ливърпул" има актив от 9 точки. Втори е тимът на "Севиля" с една по-малко,  а "Спартак" е със шест. "Марибор" заема последната позиция с едва две спечелени точки.