”Еднорък” пилот сяда в болид от ”Формула 1”

22 ноември 2017 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Роберт Кубица
Роберт Кубица отново сяда в болид от "Формула 1", като ще тества колата на "Уилямс" в началото на следващата седмица.

Полякът продължава да е спорен избор, но е предпочитан от отбора да седне в болида и за състезанията от сезон 2018.

Конкуренти са му Сергей Сиротин, Данийл Квят, Паскал Верлайн и Пол ди Реста. 32-годишният Кубица не е стартирал във "Формула 1" от 2010 г., след като през февруари 2011-а едва оцеля в ужасна катастрофа по време на рали състезание.

Отчасти движението на дясната му ръка е затруднено или блокирано заради атрофия на мускули, а някои от последствията от фрактурите в дясната половина на тялото му никога няма да бъдат изцяло възстановени.

Няколко пилоти и отбори надигнаха глас срещу евентуално връщане на Кубица на пистата.

Причината е притеснение от грешка, породена от физическото му състояние. А такава би могла да е опасна не само за поляка, но и за останалите пилоти.

А легендата Дейвид Култард дори стигна дотам, че нарече евентуален договор на Кубица с "Уилямс" с думите: "огромен риск", уточнявайки, че има ситуации във "Формула 1", които не могат да бъдат решавани, ако разчиташ само на една пълноценна ръка.

Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?