След като участието на Везенков в световните квалификации бе под въпрос, в крайна сметка той получи разрешение от "Барселона" да се присъедини към националния отбор на България.
 
"Беше трудна седмица. Искам да благодаря на Барселона, че ме пуснаха да дойда. Те осъзнаха колко са важни за мен тези двубои", сподели той.
 
"Аз съм много мотивиран и много амбициран. Виждам как тренират момчетата. Не трябва да има напрежение и пренавиване. Финландия ще са без ключови играчи, но това не трябва да ни успокоява. Треньорът си знае работата. Говорих с него и с момчетата и ще изиграем един добър мач.
 
Проведох много разговори. Ако не ме бяха пуснали, не знам как щях да го приема. Благодаря на "Барселона" и на моето семейство.
 
Надявам се залата да е пълна. Мисля, че може да се постигне. За мен е хубаво, че играя в Ботевград. Там, където живеят родителите ми.
 
Не знам какви са очакванията на хората. Финладния ще играят амбицирано, имат играчи на много високо ниво и са опасен отбор. Не можем да ги подценим. Ще стане интересен двубой. Всички групи са тежки. Франция са с различен състав, Испания, Гърция са без играчи от Евролигата. Дано това да се оправи, защото най-добрите заслужават да играят за националните отбори", завърши Везенков.
 
Двубоят България - Финладния е на 24 ноември (петък) от 19 ч в Ботевград.