Календарът на Формула 1 за 2018 е одобрен

7 декември 2017 | Източник: Novsport
По традиция шампионатът ще започне с Гран При на Австралия в Мелбърн на 25 март
ФИА потвърди календара на състезанията във Формула 1 за сезон 2018. Надпреварите ще бъдат отново 21 на брой, като отпада едно от досегашните, но се завръщат две.   По традиция шампионатът ще започне с Гран При на Австралия в Мелбърн на 25 март. Състезанията в Бахрейн и Китай си сменят местата, като това на пистата “Сахир“ ще бъде на 08 април, а седмица по-късно – в Шанхай. Всички останали надпревари бяха потвърдени според първоначалния план, обявен през юни. Изключение прави Гран При на САЩ в Остин на 21 октомври, за която все още информацията не е окончателна. Както обикновено, последните два старта от шампионата ще бъдат съответно в Бразилия на 11 ноември и в Абе Даби на 25 ноември.     Във връзка с ескалацията на проблемите с престъпността около пистата “Интерлагос“, ФИА предписва на организаторите да се направи оценка на сигурността от независим експерт, за да се предприемат необходимите мерки.     Добра новина е завръщането на състезанието във Франция, което ще се проведе на 24 юни на емблематичната писта “Пол Рикар“.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкциониран заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?