Звездата ни в тениса е отличен от Фондация "Български спорт" за триумфа във финалния турнир на АТП в Лондон и рекордното трето място в световната ранглиста.

Димитров спечели общо четири титли за 2017-а в елита на мъжкия тенис. Церемонията по награждаването ще е на 19 декември от 11 часа в Национална художествена галерия, но Григор едва ли ще присъства заради натоварения си график в подготовката за новия сезон.

Традицията на наградата "Спортен Икар" датира от 1992 г. Ето за кого даде своите гласове журито на фондация "Български спорт" при определяне на носителите на престижните призове в отделните категории:

Големият "Спортен Икар" за Постижение на годината се присъжда на:
- Григор Димитров

Категория "Млад и талантлив спортист":
- Йоана Илиева (16 г., фехтовка) - носител на Европейската купа на сабя за кадети, сребърен медал от Европейско първенство за кадети в Пловдив.

За Шампионско дълголетие:
- Станимир Беломъжев (ски ориентиране) - световен шампион за мъже на средна дистанция, бронзов медал от Европейско първенство, две победи в Световната купа за 2017 година.

За Отбор на годината:
- Национален отбор по волейбол за жени до 23 години с треньор Тони Зетова - бронзов медал от Световното първенство в Словения.

Категория "Феърплей":
- Мартин Живков (лека атлетика, Академик София) - дарил бронзовия си медал на 400 метра от републиканското първенство за юноши младша възраст на своя съперник Любослав Еленков, декласиран за влизане в чужд коридор. Според Живков, Еленков е бил по-добрият атлет не само на това състезание, но и през годината, и в знак на признание и уважение след награждаването му връчва своя медал.