Домакин на първенството е Полша, а то ще се проведе в периода 12-17 декември, като участниците са осем тима от три континента.
 
В турнира ще играят шампионът на Европа - "Зенит" (Казан), този на Азия - "Сармайех" (Техеран) и първенецът на Южна Америка - "Сада Крузейро" от Бразилия.
 
В надпреварата  са включени и шампионите на двете национални първенства с най-висок ранкинг, които нямат преставител като континентален първенец. Това са италианският "Лубе Чивитанова" и аржентинският "Боливар".
 
Участват и два тима с уайлд кард: Полският "Скра" (Белхатов) и китайският "Шанхай". Последният в списъка е шампионът на страната домакин - ЗАКСА (Полша).
 
Осемте тима са разделени на две групи по четири, като първите два от всяка група продължават към полуфиналите.
 
 
България нямаше как да класира отбор на турнира, но ще бъде преставена от трима волейболисти.
 
Това са братята Розалин и Никоилай Пенчеви, както и асът на националния отбор Цветан Соколов.
 
Розалин Пенчев ще зашитава цветовете на аржентинския шампион "Боливар".
 
В сряда (13.12) от 20:30 ч той ще се изправи срещу своя брат - Николай, който играе за полския "Скра" (Белхатов).
 
Третият българин на първенствтото е играещият за италианския шампион "Лубе Чивитанова" - Цветан Соколов.
 
Той е и трикратен носител на трофея от Световното клубно първенство. Соколов спечели турнирите през 2009, 2010 и 2011 г., когато играеше за тима на "Тренто".
 
В период 2009-2012 г., с екипа на италианския гранд трофея вдигат Матей Казийски (4 пъти) и Николай Учиков (1), а четири титли като треньор печели Радостин Стойчев.
Embed from Getty Images
Според букмейкърите най-големи шансове за успех от българите има Цветан Соколов. Титла за неговия тим е със ставка 1/4.50, докато за Николай Пенчев и "Скра" е 1/12, а за Розалин и "Боливар" 1/31.
 
Фаворит в турнира е руският "Зенит" с коефициент 1/2.50.