Световните номер едно и две в ранглистата застанаха от една страна на мрежата през септември в Прага, като играха за отбора на Европа срещу Останалия свят в мач от първото издание на "Лейвър Къп".

И сега, малко преди края на годината, когато е време за награди, асоциацията Laureus World Sports ги номинира за "Момент на 2017-а", редом с още няколко мига, приковали вниманието на феновете по света.

"Това се вижда веднъж в живота - пише в номинацията. - Едни 81 минути, в които светът на тениса спря да се движи. Това е еквивалентът на слънчево затъмнение, на минаване на комета или на падането на астероид, което можете да видите. 13 години след първата им среща на корта, Рафа и Роджър бяха отбор."

Другите истории, получили номинация за наградата на Laureus, са по-скоро трогателни, но не и свързани с големи спортисти. Можете да разгледате номинациите и дори да гласувате тук.

Надал и Федерер сътвориха мач за историята в Прага и нищо чудно да спечелят съвместно наградата. Все пак тогава победата на двойки им донесе първата титла заедно в спорта...

Защо не и един общ приз за принос?