Но това никак не се харесва на феновете на ощетените отбори.

В понеделник вечер "Лацио" загуби от "Торино" (1:3) в двубой от италианската Серия "А", игран на "Стадио Олимпико" в Рим.
 
През първата част съдията Пиеро Джакомели не отсъди чиста дузпа за "римските орли", а малко след това изгони и звездата им Чиро Имобиле с доста дискусионен директен червен картон.
 
Това предизвика голямо недоволство в лагера на "Лацио", като президентът Клаудио Лотито дори заговори за напускане на първенството.
 
Феновете на "орлите", които се славят като едни от най-проблемните в Италия, намериха начин да си отмъстят на рефера, за отнетите им три точки.
 
Тифозите откриха, че Джакомели има собствен бизнес в родния си град Триест. 40-годишният арбитър е собственик на кафе-ресторант с име "Кафе Розети".
 
Разярените фенове на "Лацио" се активизираха в интернет пространството и започнаха на пускат негативни коментари във фейсбук страницата на заевдението, както и да му поставят най-ниски оценки в приложението за туристи "TripAdvisor".
 
Тези действия за часове сринаха рейтинга на кафето, което за отрицателно време се превърна от едно от най-добрите места за вечеря в граничния град, до "долнопробна дупка с ужасна кухня и обслужване".
 
Сред коментарите имаше:
 
"Пържолата ми бе адски жилава, а когато се оплаках, персоналалът ме изгони".
 
"Не отивайте там, за едно кафе ми се наложи да платя 50 евро".
 
"Трябваше да прекарам прекрасна вечер, но тя бе провалено от човек, който не си свърши добре работата".(фен иронизира и визира двубоя "Лацио" - "Торино" - б.р.)
 
Лавината от отрицателни мнения принуди собственика да изтрие всички профили на кафето от интернет пространството, докато страстите се успокоят.