Позабравеният швед си припомни времената, в които беше в подножието на световния тенис връх. Той трябваше да се раздели с активния спорт през 2015 година заради мононуклеоза.
 
През 2009 победи Надал във Франция в четвъртия кръг, а с подобно постижение може да се похвали само и Новак Джокович.
 
Сьодерлинг не веднъж се изправи срещу най-големите в спорта и е наясно със силните и слабите им страни. За сайта Tennissmash сподели, че Джокович в пиковата си форма е по-добър играч от Федерер.
 
"Винаги ми е било трудно срещу Роджър. Срещу Рафа и Джокович се чувствах, че играя добре. Но срещу Федерер винаги имаш чувството, че се представяш ужасно.
 
Мисля си обаче, че ако Федерер и Джокович се изправят в най-добрата си форма, сърбинът ще вземе повече мачове. Прекалено добре се движи по корта и връща почти всичко, а това не е по вкуса на швейцареца", сподели шведът.
 
Бившият №4 в ранглистата коментира и множеството контузии през сезона. 
 
"Прекалено много играчи се контузиха и само тенисът може да бъде винен за това. Сезонът е прекалено дълъг. В другите спортове имаш три, четири месеца почивка, а в тениса само няколко седмици. Според мен спортът ще се подобри ако почивката е по-дълга", смята Сьодерлинг.