Сезон 2018 г. в тениса е близо, а с него идва и манията по играта Fantasy Tennis League, която е култова за феновете на играта по света.

В нея за миналата година са се включили около 2,5 милиона души по света, които се състезават онлайн, съставяйки отбор от 16 тенисисти всяка седмица.

Играта - чийто футболен вариант е изключително популярен и се играе от десетки милиони, дава на всеки състезател бюджет от 100 милиона долара, с които да "трансферира" при себе си 16 играчи от мъжкия и женския тур.

И да "пуска" осем от тях като титуляри на корта всяка седмица, в зависимост от това какъв турнир идва и кой мисли, че ще се справи най-добре като спечелени точки.

Григор завърши годината много силно във Fantasy Tennis League - както го направи и в реалната игра тенис. Той вдигна цената си над 12 милиона, при условие, че започна от 9 на старта на годината.

Цените във виртуалния трансферен пазар се определят от точките средно на седмица, които носи всяка от звездите с реалното си представяне на корта.

Сега българската звезда стартира на кота 10,44 милиона долара и е един от скъпите играчи при мъжете.  Той е донесъл средно по 41,9 точки седмично на тези играчи, които са го привлекли в своите състави.

Най-скъпи са Роджър Федерер с 25,01 милиона и Рафаел Надал - 20,78 млн. Швейцарецът е носил средно 100,4 точки на седмица през изминалата година, а испанецът - 83,4!

Серина Уилямс е близо до тях с виртуална цена от 19,96 млн., оправдани с нейните 160,2 т. средно за миналия сезон, в който обаче игра само до края на януари заради бременност.

По-високо от Гришо са оценени още:

Винъс Уилямс (14 млн.), Новак Джокович (13,51), Елина Свитолина (13,45), Симона Халеп (13,34), Каролине Возняцки (13,21), Стан Вавринка (12,06), Марин Чилич (11,62), Каролина Плишкова (11,14), Александър Зверев (10,65) и Анди Мъри (10,55).

Ако следите тениса отблизо, запалени сте по играта и искате да опитате късмета си срещу хиляди други фенове от целия свят, регистрирайте се тук. Пък - и то не чисто от патриотични подбуди, привлечете Григор в своя отбор и така всяка негова победа освен емоциите, ще носи точки на отбора ви във фентъзито.