Италианският колос, който ще играе срещу "Лудогорец" в елиминациите на турнира Лига Европа напролет, не успя да склони УЕФА за споразумение по нарушенията си на правилото за Финансов феърплей.

"Милан" е декларирал загуби от 255 милиона евро за последните три сезона, което е далеч над допустимите 30 милиона. УЕФА поиска обяснение и постави славния клуб под мониторинг. Италианците поискаха "споразумение" при условия, формулирани от тях, които да дадат възможност на клуба да внесе ред във финансите си. Но УЕФА отказа.

Така "Милан" е изправен пред напълно реална възможност да бъде изхвърлен от Европа, ако не успее да докаже изправност в бюджета си. Това може да стане следващата есен и да влезе в сила за сезон 2019-2020 г.

За да увеличи приходната част в балансите, грандът е задължен да се завърне в Шампионската лига. През първенството това трудно може да стане - 11 точки разделят тима (който е седми) от място в четворката. Но при спечелване на турнира Лига Европа, квота за Шампионската лига е сигурна.