Швейцарският Маестро никога не е играл в Акапулко, тъй като седмицата на Мексиканския Оупън съвпада с турнира в Дубай, на който Федерер е лице.

Роджър не е пропускал нито едно издание от 2002 г., освен когато е бил контузен. И отново е в заявката за 2018-а. Но в Мексико се появи информация, че голям бизнесмен е предложил варианти на организаторите в Акапулко, които да вдигнат наградния фонд.

Отделно той е готов да плати личен хонорар на Роджър, който да стане лице на неговата компания за Мексико, само и само да се появи поне веднъж в страната и да покаже магията си.

Вече има и преговори, но по-скоро Федерер ще се съгласи на демонстративни мачове в два мексикански града в края на следващия сезон.

"Обичам Дубай - обясни швейцарецът. - Но всичко е въпрос на преговори, като Акапулко изглежда много, много трудно да се случи."

В Мексико се пише, че е възможно шоумачовете да са срещу съперник от калибъра на Новак Джокович или Рафаел Надал, и да се играят на стадиони, за да има възможност за по-голяма аудитория наживо.