Спортисти на ски са №1 в Германия за 2017 година

18 декември 2017 Редактор: Николай Петров
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Йоханес Ридзек
Спортисти в зимните спортове спечелиха наградите за най-добри в Германия за 2017 година.
 Носителят на Световната купа по ски-северни дисциплини Йоханес Ридзек и победителката в Световната купа по биатлон Лаура Далмайер заслужиха отличията.

В допитването участваха около 1300 местни медии, а церемонията по награждаването се състоя в Баден Баден в присъствието на около 700 спортисти, гости и официални лица. 
 
Ридзек, който спечели четири титли на Световното първенство по ски-северни дисциплини, изпревари при мъжете световния шампион в триатлона Патрик Ланге и световния първенец на копие Йоханес Фетер.
 
При жените Далмайер, която взе рекордните пет златни и едно сребърно отличие на Световното първенство по биатлон, спечели убедително пред състезателката по спортна гимнастика Паулине Шефер и състезателката по конен спорт Изабел Вирт.

За отбор на годината в Германия беше избрани световните шампионки по плажен волейбол Лаура Лудвиг и Кира Валкенхорст.
 
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

21 Декември 2017

Кой ще спечели изборите за президент на БФС на предстоящия през февруари конгрес?

Резултати
13 Декември 2017Кой заслужава най-много да бъде избран за Спортист на годината в България за 2017 г.? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?