Тайните на биатлона? (видео)

18 декември 2017 Редактор: Николай Петров
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Биатлон
Ексклузивната поредица на Евроспорт „Спортът отблизо“ продължава да ни показва тънкостите на някои от най-популярните спортни дисциплини.
В новия епизод на поредицата на фокус е една от най-атрактивните и очакваните от феновете зими дисциплини, която всяка година привлича нови фенове – биатлонът.
 
Той е една от най-старите практикувани дисциплини в олимпийската програма. Дебютът му е на олимпийски игри през 1960 г. в Скуо Вали (САЩ), а първият женски олимпийски турнир по биатлон е проведен на Игрите в Албъртвил през 1992 г.
 
Новият ексклузивен епизод от поредица „Спортът отблизо“ представя детайли за 5-те дисциплини в биатлона – индивидуален старт, спринт, преследване, масов старт и щафета. Във всяка състезателна обиколка има стрелба, освен в последната.

Именно стрелбата е моментът, в който майсторите на биатлона се отличават от останалите. Непосредствено след бягането пулсът на състезателите достига до 150 удара. Биатлонистите трябва много бързо да успокоят дишането си, тъй като това е от огромно значение за успешната стрелба. 
 
 
Новият клип от поредицата „Спортът отблизо“ е създаден чрез използването на увеличена реалност и използването на статистически данни, предоставени от множество специалисти в областта на биатлона.

Олимпийските стартове по биатлон традиционно ще бъдат едни от най-интересните дисциплини на Зимните олимпийски игри в Пьончан, които ще можете да наблюдавате на живо в ефира на Евроспорт от 9 до 25 февруари 2018 г.
 
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

21 Декември 2017

Кой ще спечели изборите за президент на БФС на предстоящия през февруари конгрес?

Резултати
13 Декември 2017Кой заслужава най-много да бъде избран за Спортист на годината в България за 2017 г.? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?