Вавринка не можел да ходи 4 месеца след травмата

18 декември 2017 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: БТА
Стан Вавринка
Стан Вавринка разкри, че е мислил за отказване от тениса по-рано тази година, когато травма в коляното го извади от корта.

Швейцарецът не е играл от юли, когато отпадна още в първия рунд на "Уимбълдън" от Данийл Медведев. В мача бе видимо, че коляното му не е наред. Операцията дойде почти веднага след онзи ден, а последвалите седмици и месеци са били кошмарни.

"Имах много време да мисля, но и да се уплаша достатъчно, за да ме спохождат и идеи дори за отказване - каза Вавринка. - Това бяха ужасни четири месеца. Не правиш нищо. Дори не можеш да ходиш нормално. Поставях под въпрос смисъла на всичко, както и способностите си да се възстановя."

Стан разкрива в интервюто за швейцарския в. "Льо Матин", как тотално е загубил увереност. Изнервен от всичко, несигурен, един човек му е опора в този труден миг.

"Пиер Паганини, моят фитнес треньор, знаеше всичко и следеше всичко - разкрива Вавринка. - Той бе наясно какви натоварвания трябват във всеки определен момент. Той ме спаси."

Днес тенисистът не си прави планове да се върне и да атакува върха в ранглистата, нито си поставя цели, задължителни за 2018 г. Би трябвало да се завърне на корта на 28 декември срещу Пабло Кареньо Буста, на турнира в Мубадала.

"Психологически съм готов, но ще трябва да хвърлям по едно око на коляното, да избягвам да рискувам в началото. Цялото ми тяло ще е под наблюдение, защото не бива рязко да го вкарвам в режима на пълно натоварване."
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

21 Декември 2017

Кой ще спечели изборите за президент на БФС на предстоящия през февруари конгрес?

Резултати
13 Декември 2017Кой заслужава най-много да бъде избран за Спортист на годината в България за 2017 г.? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?