Алонсо готов за предизвикателство №1 в живота му

3 януари 2018 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо обяви, че е готов да "напусне зоната на комфорта си", когато стартира в състезанието "24 часа на Дайтона" след няколко дни.

Пилотът на "Макларън", който има две световни титли във "Формула 1", направи първите си тестове на митичната американска писта, преди на 27 и 28 януари да се впусне в едно от великите състезания в автомобилния спорт.

Испанецът ще се състезава за отбора на "United Autosports", спонсориран от боса на "Макларън" Зак Браун. В другата кола на отбора за "Дайтона" ще е Бруно Сена, бивш пилот от "Формула 1" и племенник на легендарния Айртон Сена.

"Готов съм за голямо предизвикателство, може би най-голямото в кариерата ми - каза Алонсо. - Това е напускане на зоната ми на комфорт, но вече веднъж го направих."

През 2017-а Фернандо кара в "Индианаполис" и е наясно с изискванията на този различен тип състезание. Но "24 часа на Дайтона" е уникална надпревара.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?