Българинът не беше участвал в последните няколко състезания от Световната купа по биатлон заради здравословен проблем, но се представи великолепно след силна стрелба.
 
Анев пропусна само последния от общо 20 изстрела и завърши на 3,02.3 минути зад победителя Мартен Фуркад.

Ако беше свалил и него, щеше да завърши шести. 
 
Французинът Фуркад беше вездесъщ в четвърто поредно състезание, въпреки че също като Краси пропусна последната мишена. Бягането на носителя на Световната купа беше изключително и никой не се доближи до резултата му.
 
Втори остана чехът Ондрей Моравец, който свали всички мишени и завърши на 57,7 секунди зад победителя.
 
На подиума стъпи и Йоханес Тингес Бьо, който също сгреши само на последната стрелба, а бягането му за първи път през сезона бе по-слабо от това на Фуркад. Изоставането му на финала е 1,06.3 минута. Двамата се изравниха в дисциплината с по едно първо и едно трето място.
 
Германецът Роман Реес, който стартира последен в надпреварата, направи страхотно състезание и с чиста стрелба завърши четвърти.
 
Стартът беше фантастичен за Чехия, тъй като страната има три представители в топ 10. Освен втория Моравец, Михал Кръчмар е пети, а Михал Шлезингер осми. 
 
Шестото място е за австриеца Симон Едер, а седмото за сънародника му Доминик Ландертингер. Лукас Хофер (Италия) е девети.
 
Владимир Илиев е с 40-о време след 3 грешки и изоставане от 4.42,7 минути. Димитър Герджиков също се справи добре - 48-и с една грешка. Михаил Клечеров  пропусна да свали три мишени и завърши 94-и. 
 
Следващият мъжки старт е в петък - щафета на 4 по 7,5 километра.