Нов хомофобски скандал в Мелбърн

12 януари 2018 Редактор: Николай Петров
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Маргарет Корт
Бившата №1 в тениса Били Джийн Кинг отново нападна колежката си Маргарет Корт.
 
Според американката, името на централният корт на Australian Open трябва да бъде променено и да не носи името на местната легенда.
 
Корт, която е рекордьор по спечелени титли от Големия шлем с 24, не крие ненавистта си към гей обществото и еднополовите бракове.
 
Лезбийката Кинг за пореден път я нападна:
 
"Аз съм лезбийка. Ако бях активна тенисистка днес, никога нямаше да играя на корт, който носи нейното име".
 
74-годишната американка, която е носителка на 12 титли от Шлема, твърди, че в началото е подкрепила идеята кортът в Мелбърн да се казва така, но сега е твърдо против.
 
"Бях съгласна, докато не започна да обижда хората като мен. Приех го навътре и нарани сърцето и душата ми.
 
Тя казва, че децата на трансполовите родители са деца на Дявола и с това чашата преля. Искаше ми се да е тук и да го обсъдим", заяви Кинг.
 
Мартина Навратилова, която също е открита лезбийка, заяви преди дни, че не може сграда да носи името на хомофоб като Маргарет Корт.
 
"Тя заслужава да е в Залата на славата заради огромните си успехи, но не може централния корт в Мелбърн да носи името на такъв човек", заяви Навратилова.
 
Директорът на турнира Крейг Тайли сподели, че на този етап няма планове съоражънието да се преименува.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

21 Декември 2017

Кой ще спечели изборите за президент на БФС на предстоящия през февруари конгрес?

Резултати
13 Декември 2017Кой заслужава най-много да бъде избран за Спортист на годината в България за 2017 г.? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?