НХЛ спря канадските звезди за Олимпиадата

12 януари 2018 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Пълен със звезди тим на Канада спечели титлата в Сочи 2014
Хокейната суперсила Канада отива да защитава титлата си на Олимпиадата в Пьончан без нито един играч от Националната хокейна лига в състава.

Изборът идва за първи път от 1994-а - тогава Канада пак прати на Игрите отбор без звезди от НХЛ. В последните две зимни Олимпиади "кленовите листа" станаха шампиони, водени от най-големите асове в лигата.

Сега ще защитават титлата без тях, а с тим, пълен с ветерани и играещи в Русия, Германия и Швейцария хокеисти.

Главният мениджър на отбора Шон Бърк обясни решението: "НХЛ отказа да пусне канадските играчи на Олимпиада в Южна Корея. Обещавам, че отборът ще представи Канада достойно."

В тима личат 13 хокеисти, които играя в руското първенство - КХЛ. Има и доста шокиращи имена, като например Крис Кели, който е на 37 години и от два сезона се състезава за полуаматьорския "Белвил". Но е шампион за 2011-а с "Бостън Брюинс" в НХЛ.

Все още не е ясно с какъв състав ще се яви на игрите в Пьончан т.нар. "независим отбор от Олимпийски атлети" - този, който ще е с руските хокеисти, но без флаг и химн.

Заради наказанието за допинг на Русия, звездите ще решават индивидуално дали да участват в тима. И в него се очаква да няма нито един ас от НХЛ.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?