Двубоят бе първи в немския елит за 2018 г., а баварците прекъснаха лошата си серия на "БайАрена". 
 
"Байерн" нямаше победа в Леверкузен от 2013 г., а в последните 10 двубоя на този стадион баварците имаха един успех, три загуби и шест равенства.
 
Макар без основни футболисти като Роберт Левандовски, Мануел Нойер и Матс Хумелс, "Байерн" бе по-добрият тим на терена и заслужено стигна до победата.
 
Резултатът бе открит след половин час игра, когато Ариен Робен центрира от корнер, ударът на Видал бе блокиран, но Хави Мартинес се оказа най-съобразителен в наказателното поле на "аспирините" и отбеляза.
 
През втората част домакините се втурнаха в атака да търсят изравнителен гол, което отвори доста пространства за контраатаките на "Байерн".
 
При една такава в 59-та минута, Франк Рибери получи подаване от Хамес Родригес, влезе в наказателното поле и вкара за 2:0.
 
10 минути по-късно Кевин Воланд върна тима от Леверкузен в двубоя, след като негов удар рикошира в тяло на защитник и влетя във вратата на Свен Улрайх за 2:1.
 
"Байер" имаше няколко добри възможности да стигне до изравнителен гол, но в последната минута на двубоя Хамес Родригес оформи крайното 3:1 със страхотен гол от пряк свободен удар.
 
С победата "Байерн" събра 44 точки, 14 повече от втория "Шалке", докато "Леверкузен" е четвърти с 28 пункта.