България със злато и сребро от многобоя

13 януари 2018 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Сн.: Официална фейсбук страница
Елизабет Йовчева
Българският национален отбор за девойки се представи много силно на международния турнир по художествена гимнастика "Asker Cup 2018" в Норвегия.
 
С много стабилна игра и на четирите уреда - Елизабет Йовчева събра сбор от 57.250 точки, с което заслужи шампионската титла в многобоя.
 
Второто място спечели Анна Келман със сбор от 56.450 точки. Бронзовото отличие стана притежание на представителката на Италия Тализа Торети, която събра сбор от 56.200. 
 
За България играха пет гимнастички: Елизабет Йовчева, Анна Келман, Татяна Воложанина, Вероника Любчова и Вая Драганова. 
 
Татяна Воложанина завърши седма, осма е Вероника Любчова и девета - Вая Драганова. 
 
Воложанина показа изключително сложни и стойностни композиции, но допусна груби грешки на обръч. Вероника Любчова също показа интересни неща, но допусна грешки, както и Вая Драганова.а По регламент на състезанието ще има отборно класиране, което ще включва общо отборите на една държава както при жените, така и при девойките. По-късно е надпреварата при жените, където България ще бъде представена от Галатея Герова и Марина Иванова.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?