"Гражданите" затвърдиха традицията да играят трудно на "Анфийлд", където нямат победа от месец май 2003 г.
 
И днес "Сити" не игра на нивото, което го изведе до невероятната серия от 22 двубоя без загуба в първенството, като за това спомогна страхотната игра на "Ливърпул".
 
Мърсисайдци пресираха изключително добре противника си и демонстрираха изключителна ефективност в предни позиции. Всичко това, гарнирано с добра игра в защита и доста брак в играта на гостите доведе до победа за момчетата на Юрген Клоп.
 
Срещата бе изключителна драматична и интригуваща, като двата тима загатнаха за това в самото начало.
 
Още в 9-та минута, играчът, който трябваше да замени продадения Фелипе Коутиньо - Алекс Окслей Чембърлейн, се откъсна от отбраната на домакините, напредна и с хубав диагонален изстрел откри резултата в мача.
 
Първоначално тимът от Манчестър не успяваше да се отърси от шока, но след 30-та минута взе инициативата в свои ръце.
 
В 41-та минута логичното се случи и "Манчестър Сити" стигна до изравнителен гол.
 
Лирой Сане овладя страхотен далечен пас на гърди, преодоля двама бранители в "червено" и отбеляза в близкия ъгъл на Лорис Кариус.
 
Гостите имаха шанс да стигнат до обрат в началото на втората част, но удар на Отаменди срещна гредата.
 
Тогава дойде 59-та минута, когато всичко за "Сити" се преобърна.
 
Роберто Фирмино получи прекрасно извеждащо подаване от Чембърлейн и с елегантно изпълнение изведе "Ливърпул" напред в резултата.
 
Не бяха изминали и две минути, а Садио Мане уцели гредата на Едерсон. "Манчестър Сити" изглеждаше изключително объркан, като секунди по-късно топката отново се озова в Мане, който със страхотен удар направи 3:1.
 
Седем минути по-късно, Едерсон изчисти топката в краката на Мохамед Салах, който от далеч я изпрати в опразнената врата за 4:1.
 
В този момент по всичко изглеждаше, че "Сити" ще допусне първа загуба.
 
Момчетата на Пеп Гуардиола показаха изключителен дух в заключителните 10 минути и успяха да върнат две попадения, а накрая можеха и да изравнят.
 
Бернардо Силва в 84-та и Илкай Гюндоган в 91-та минута върнаха "Манчесътър Сити" в мача, а в заключителните секунди Серхио Агуеро пропусна да донесе равенството на тима си.
 
"Гражданите" все пак остават убедителен лидер във Висшата лига със 62 точки, 15 повече от "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул" и "Челси".