Неговата хитова рубрика „Треньорът“ се завръща в ефир по време на Australian Open, за да подлага на подробен анализ определени компоненти от играта на най-големите звезди на тениса. 
 
В първия епизод за 2018 година на фокус е представянето на третия в световната ранглиста Григор Димитров. 
 
Ето какво казва треньорът на Серина Уилямс за първата ракета на България:
 
„През миналата година Григор Димитров безспорно изигра най-силния сезон в кариерата си. През ноември той спечели титлата в турнира „Мастърс 1000“ в Лондон и завърши годината под номер 3 в световната ранглиста. 
 
Едно страхотно постижение за играч, който година и половина по-рано се бе сринал до номер 40 в ранглистата и му бе сложен етикета „Пропилян талант“, сподели Муратоглу.
 
“На какво обаче се дължи този невероятен прогрес в играта на българина? Ако трябва да се отличи един елемент, то това категорично е сервисът. 
 
През 2017 година Димитров реализира 77,5% от първия си сервиз, което е с цели 5,2% повече в сравнение с 2016. По този показател сервисът на Григор е също толкова добър, колкото този на доказани специалисти в тази област като Томаш Бердих и Фелисиано Лопес.“
 
„Какво обаче прави сервиса на Димитров толкова ефективен? Скоростта му несъмнено е фундаментален компонент“, продължи с анализа си експертът на Евроспорт. 
 
„Миналата година Димитров постигна скорост от 192 км/ч, което е със 7 км/ч повече, отколкото през 2016. Както често се случва, малките промени имат голям ефект. 
 
Миналата година българинът спаси 68% от точките за пробив на съперниците, като по този показател се наблюдава ръст от 10% в сравнение със статистиката му от 2016 г. В това отношение резултатът на Григор е по-добър, отколкото на всеки друг. Включително и на Роджър Федерер.“
 
Във втория кръг на Australian Open Григор Димитров ще се изправи срещу квалификанта Макензи МакДоналд (САЩ), който понастоящем заема 186-а позиция в световната ранглиста. Мачът ще се проведе утре и ще бъде излъчен на живо по Евроспорт 1, като срещата ще започне малко след 10:00 ч. българско време.